Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Så här äter jag low-carb

Så här kan man äta för att hålla sig till low-carb (lågkolhydratkost) och äta sig ner i vikt och få bättre hälsa.

Frukost:Till frukost äter man lämpligen ägg. Ett par kokta ägg eller stekta eller omelett eller ägg i annan form.Äggen kompletteras med ost, skinka, någon köttbit, någon fisk, skaldjur efter smak och önskemål. Det gäller att bli mätt men inte för mätt. Vatten är en bra måltidsdryck. Kaffe är bevisat nyttigt och passar bra till frukosten. Man kan gärna ha lite vispgrädde i kaffet om det faller en i smaken. Någon grönsak som gurka eller grönsallad är inte dumt.
Jag äter ofta makrillfilé eller Kung Gustafs brisling till frukost. Det är nyttigt med fisk.
Jag förordar att man tar Omega3-kapslar som kosttillskott.

Lunch/middag. En kötträtt eller fiskrätt av något slag. Är det inte helt kött eller hel fisk får man kolla på näringsdeklarationen att kolhydraterna håller sig lågt. Helst 5g/100g eller lägre. Det finns korvar som är bra och det finns charkvaror som innehåller för mycket kolhydrater. Man får hålla koll hela tiden! Dessutom får man ju kolla så charkvarorna inte dryper av E-tillsatser.

Till köttet eller fisken gör man gärna en sås själv med vispgrädde och crème fraiche, majonnäs (med låg kolhydrathalt, Coops äkta majonnäs ligger nära 0 g/100g och det finns amerikanska som har 0 g kolhydrater), och äggula och smält smör som i bearnaisesås. Som smakämnen kan man använda kryddor och lite salt och senap. Det går nog att hitta senap som håller låg kolhydrathalt.

Man kan tillåta sig efterrätter på hallon, blåbär och jordgubbar ibland och gärna med vispad grädde till.

På kvällen kan man ta sig något liknande lunch/middag. Man kan också äta ostar med låg kolhydrathalt, snacks i form av nötter som makadamianötter, cashewnötter eller valnötter. Vatten är alltid bra som dryck men några glas vin i veckan har många studier visat är nyttigt. Coca-Cola light (med suckralos) fungerar för mig om jag nöjer mig med en burk om dagen. Man kan också dricka the. Svart the, rött the eller grönt the.

Jag har periodvis ätit lite bär (jordgubb/blåbär/hallon) med grädde på kvällen och det har fungerat. Men man bör variera annars verkar det som kroppen vänjer sig och viktnedgången kan stanna av.

Blir man sugen på något, som man kan bli om man fått i sig lite för mycket kolhydrater, kan man äta någon ost som är fattig på kolhydrater som brieost. Då brukar jag bli mätt och nöjd och suget upphör. Jag har även använt Atkins shake vid sådana tillfällen och de funkar bra för  mig. Atkins shake har jag ibland tagit när jag varit hungrig på riktigt för att det dröjt för länge mellan målen. Det har fungerat bra då med. Shaken räcker ett par timmar, innan jag blir hungrig igen.

Som fika fungerar Atkins bar för mig. Även vanlig mörk choklad med lågt kolhydratinnehåll fungerar som fika för mig.

Naturligtvis kan man ta någon ost som brie, mascarpone eller en ostskiva till kaffet till fika.

Ett exempel på dagsmeny:

Tisdagen den 10 juli 2007.

Vågen visar idag 84,3 kg. Det är en minskning med 2 hg från igår.

Frukosten idag består av cashewnötter, en skiva cantaloupemelon, en bit mascarpone och 2 ägg (lantägg köpta på en gård). Rött the och vatten som måltidsdryck.

Nybryggt kaffe och en bit mörk choklad.

Frukosten ger 9,7 g nettokolhydrater, 11 g kolhydrater, 19 g protein, 46 g fett och 538 kcal.

Fika: Coca-Cola light, kaffe och en halv Atkins bar.

Är nu uppe i 10,7 g nettokolhydrater.

Lunch: Vi grillade fläskkarré på utegrillen. Skagenröra till och en grönsallad.. Coca-Cola light som måltidsdryck. B-Calm, Kalcium extra och två kapslar Omega-3 som kosttillskott.

Är nu uppe i 13,7 g nettokolhydrater.

Fika på stan: En espresso med gräddklick på. Den smakade avskyvärt.

Är nu uppe i 16,2 g nettokolhydrater.

Ny fika: En automatkaffe och en halv Atkins bar.

Är nu uppe i 17,2 g nettokolhydrater.

En Body for Life shake (fanns ingen Atkins shake i närheten).

Är nu uppe i 19,5 g nettokolhydrater.

Kvällsmat: Kalix löjrom, frankfurterkorv och cantaloupemelon och lite cashewnötter. Vatten som måltidsdryck.

Är nu uppe i 24,1 g nettokolhydrater, 50 g kolhydrater, 132 g protein och 143 g fett samt 1968 kcal.

Jag har inte gått promenaden idag men har 10 000 steg på stegräknaren. Om jag inte äter mer i kväll så är det bra.

Rött the och lite cashewnötter och en halv Atkins bar.

Dagens facit: 27 g nettokolhydrater, 64 g kolhydrater, 142 g protein och 153 g fett samt 2139 kcal. Har 500 kcal motion på stegräknaren. Får se hur det slår på vågen i morgon.

30 svar to “Så här äter jag low-carb”

 1. Tack Arne! Det här var av stort intresse för mig. Jag har lite problem med att kolla vdn-märkningar och annat eftersom jag lider av sociala fobier och en släng av damp. Gör ofta en veritabel tjurrusning genom butiken. Ser att du inte är lika rädd för socker som jag. Undertecknad har två sockerberoende missbrukare i familjen som hela tiden balanserar på slak lina och står på randen till återfall.

  MVH Goran

 2. arne9 said

  Jag är inte lika restriktiv med kolhydraterna nu som när jag började. Då körde jag länge med max 20 g kolhydrater per dag.
  Jag gjorde en rivstart och började med en strikt low-carb-kost direkt. Det blev lite omställningsproblem som magkrångel och lite konstighetskänslor men när abstinensen var över gick det lätt. Dessutom rasade kilona snabbt i början så det var bara uppmuntrande och roligt.
  Sedan har jag alltmer börjat intressera mig för Atkins och ökat kolhydraterna något enligt hans stategi.
  Det har fungerat bra hittills och fortfarande tycker jag. Det är möjligt att de sista kilona sitter hårdare och man kan behöva minska kolhydraterna igen samtidigt som man får hålla mera koll på fettet. I början är det ju bara att safta på med mycket fett men nu när jag närmar mig normalvikt måste jag hålla lite koll på fettet. Blir det mycket fett blir det mycket kalorier och då blir det ingen viktminskning utan troligare en viktökning.
  Numera är det svåraste för mig att hålla nere fettet och få upp proteinet till tillräcklig nivå.

  När man är sockerberoende tror jag att det är lika bra att köra hårt direkt och hålla kolhydraterna låga till en början. Då är risken mindre för sockersug och återfall mindre också.

 3. ags said

  Ja, själv äter jag helt annorlunda! Tränar just nu hårt(10 fanatiska pass i veckan) för att ställa upp i Classic Bodybuilding i vinter. Är det inte opraktiskt med en så fettrik diet? Du får i dig en väldig massa kalorier du inte kan använda till att bygga muskler. Till det behövs kolhydrater och protein. Muskler vill man ha eftersom det driver upp kroppens ämnesomsättning. Det är problemen med lågcarb-dieterna. Man tappar muskelmassa och fett, är glad att man gick ner och får sedan förstås en lägre ämnesomsättning och går lätt upp igen. Lågcarb-dieterna är jojobantningens moder.

  Utdrag ur min kostlogg:
  datum protein kolisar fett kcal
  070827 352 140 43 2355
  070828 238 151 26 1790
  070829 314 119 32.5 2025
  070830 305.5 176.5 51 2387

 4. arne9 said

  Hej Ags!
  Kroppen består av proteiner och fetter. Däremot behövs inte kolhydrater för att bygga upp kroppen.
  Det du säger om att förlora muskelmassa när man går ner gäller ju svältkoster. Kaloribantning som lätt leder till jojo-bantning.
  Low-carb är bra just för att man inte bantar utan vikten normaliseras liksom hälsan i stort. Man blir friskar och normalviktig och behåller sedan sin vikt om man inte börjar konsumera kolhydrater igen.
  Du kan ju kolla in det här inlägget med en kroppsbyggare som fattat vad det handlar om:

  https://arne9.wordpress.com/2007/04/06/tappa-vikt-och-hall-den-borta-for-alltid/

 5. ags said

  Ja, för att vara en kroppsbyggare var han ju inte särskilt grov! Vilket inte förvånar då han äter för lite kolhydrater.

  Low-carb bränner ofta muskler då kroppen behöver någon sorts smidig källa till kolhydrater som är kroppens bränsle. De mest lättåtkomliga kolhydraterna är glykogenet i musklerna, vilka slaktas när kroppen ansträngs utan kolhydrater i kroppen. De allra flesta byggarna köper in kolhydratstillskott för att se till att kroppen är välförsedd med snabba kolhydrater före och efter träning för att undvika detta.

  Men sedan är det ju förstås så att alla har unika kroppar och det gäller att hitta något som funkar för en själv. Samtidigt kan man dock tänka till på hur radikal idén om att utesluta någon makronutrient egentligen är. Det är min främsta aversion mot Atkins och liknande. Å andra sidan är jag själv restriktiv med mitt fett på ett sätt som inte är helt annorlunda från din inställning till kolhydrater, men så är jag inne i en rätt extrem fas just nu också(många byggare utesluter fettet helt sista veckan innan tävling).

  Ett annat problem med att ta sin energi från fett istället för kolhydrater är att man inte har energi till styrketräningen. Jag har faktiskt testat det i perioder. Man känner sig seg och trött och får inget ”tryck”.

  I allmänhet är lowcarb mest något seriösa träningsmänniskor endast tar till precis i slutet innan en tävling, och många gör inte ens det. Som vardaglig kost är det väldigt impopulärt i träningsvärlden, även om det har fått gehör hos allmoge då det är ett enkelt knep som ser ut att fungera ett tag i alla fall.

 6. arne9 said

  Skulle vara intressant att se hur du ser ut. Har du någon länk där man kan se resultatet av ditt kroppsbyggande?
  Det gäller väl inte att vara så grov som möjligt? 😉
  Även sumobrottarna äter mycket kolhydrater. De är grova, men hur många tycker de är snygga?

 7. ags said

  Ja, någon nyare bild har jag väl inte. Men det skall ordnas. Jag tänkte försöka ta bilder kontinuerligt under hösten så att jag ser resultaten inför tävlingen. Men du skall få en länk till en äldre bild:

 8. ags said

  I övrigt kan jag nämna att de allra flesta människor har bodybuildermål. Dvs de har en vision där de har mer muskler och mindre fett. Inte lika extremt som en tävlande byggare förstås, men i alla fall. Min uppfattning är att de skulle nå sina mål mycket snabbare om de bara tränade och åt som byggare också.

 9. arne9 said

  Ags!
  Tack för länken!
  Lycka till i tävlandet 🙂

 10. ags said

  Jag såg förresten ditt eget recept på low-carb våfflor. Det såg intressant ut, men jag fastnade lite vid vispgrädden. Vet du något om fettsammansättningen i sådant? Är det inte bara elaka animaliska fetter i vispgrädde och mjölk?

  Har du några andra bra tips på low-carb rätter? Även om man knappt skulle kunna tro det så jobbar jag rätt mycket för att hålla ner kolhydraterna. Du är säkerligen väl medveten om hur lätt det är att få i sig för mycket kolhydrater.

 11. arne9 said

  Grädde är nog inte farligt om man inte är laktosintolerant eller mjökproteinallergisk. Animaliska fetter är inte farliga för mig. Våra förfäder på stenåldern och före det fick i sig rätt mycket animaliskt fett. Vi är genetiskt byggda för att äta animaliskt fett. Vår hjärna består till 100% av animaliskt fett. Alla våra fettceller behöver bytas ut och då är det bra om de byts ut mot bra animaliska fetter. Vi är ju inga oliver eller avodkadon eller cocosnötter utan vi behöver animalist fett och bra balans mellan fettsyrorna omega3 och omega6.

  Rent allmänt blir det lättare att hålla mot för mycket kolhydrater om man skippar godis, söta drycker och potatis, bröd, pasta och ris. Kött, fisk och skaldjur innehåller protein och bra fetter och knappt några kolhydrater så det tillsammans med grönsaker blir en bra bas. Frukter innehåller ofta mycket kolhydrater, tyvärr.

  MAX har en low-carb-rätt på sin meny. Tyvärr är de nog rätt ensamma om att ha uttalat low-carb-mat på menyn.

  Atkins kokbok är bra med teorin bakom Atkins och en massa menyer och recept. Den brukar jag titta i ibland när jag söker inspiration till något nytt.
  https://arne9.wordpress.com/2007/06/26/atkinsdieten-kokboken-en-bok-som-har-allt/

 12. StorJan said

  Måste hålla med Ags i ”några” avseenden. Använder själv GI-metoden för både hård träning och viktminskning (deffning) vilket fungerar bra.

  Jag har själv också testat att byta ut kolhydrater mot fett förut, för jag ville se om det fungerade, vilket heller inte har gett mig den ”energi” jag behövt för att få ”tryck” vid träning , vilket säger sig själv, det går inte byta ut fett mot kolhydrater i något ”längre” avseende om man ska öka i någon aktivitet (intensivare aktivitet), och man ska heller inte göra det.

  Kolhydrater behövs. Men frågan är bara hur mycket och vilka.
  Långsamma respektive snabba varianter och doseringen av den totala mängden varierar beroende på hur många kalorier man bör ska få i sig för att möta sin aktivitet man har under dagen.

  Sitter jag mkt still, så skulle jag inte äta lika mycket kolhydrater som jag gör som när jag tränar hårt.

  så rekommenderas det att inte nödvändigtvis byta ut kolhydraterna jämt eller helt. Även om man vid strikt viktminskning bör äta mer fett än kolhydrater, så betyder detta inte att man ska ta bort kolhydraterna i huvudtaget. Men däremot lägre intag är bättre än inget alls.
  Däremot rör man sig inte så dramatiskt mycket och hårt, så behöver kroppen inte så mycket återställande energi (kalorier) ändå.

 13. Per H said

  Tränar inte själv, mest promenader

  Du !
  StorJohan
  Käkar du enligt GI = kolhydrater, även om dom är långsamma….
  Du sitter ändå fast i blåbärsträsket.
  Det simmar insulin i blodet som ett hinder.

  Har käkat LCHF i 2 år. Jobbar ryckigt som fotograf med 20kg utrustning omväxlande med kontorsjobb.
  Det fungerar bra med den belastning jag lever under.

  Umgås med folk som har inställningen att kolydrater är ett måste i explosiva sammanhang.
  Mycket svåra att övertyga om motsatsen.

  Hur kan folk i Arktiska områden leva utan kolhydrater och samtidigt genomföra stora prestationer
  och samtidigt överleva i denna nedkylda miljö.
  Inte är det generna !

  Hur kan Jägare springande jaga villebråd i många timmar utan kolhydrater, endast genom att dricka vatten ?

  Vasaloppsåkarna klarar sig inte utan blåbärssoppan !

  Nedan kopia från DahlQvists blogg

  18 februari kl. 10:45

  Citerar ur en artikel i DN

  ”Han har en hypotes om att de extrema multisportarna kan utvinna energi mycket effektivare än vanliga människor. Att de klarar av att bränna fett snarare än glukos vid hög belastning.

  – Våra analyser är inte färdiga ännu, men det måste ju vara någonting märkligt med dem eftersom de kan hålla på så här länge, säger han.”

  Det skulle vara intressant om de kunde forska mera på om högre intag av naturligt fett av olika slag kan påverka den fysiska förmågan på kort och lång sikt.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=618485

  Frank skriver nedan

  All konditionsträning går ut på att öka fettförbränningen.

  Om man anpassar kroppen till fettdrift genom att äta mycket fett och få kolhydrater, får man ”gratis” en fördel genom att den grundläggande fettförbränningen blir högre.

  Glykogenlagren skyddas också och finns kvar när spurten ska dras igång.

  Man man drar på sig mindre mjölksyra, därför att den bara bildas när man utnyttjar glykogenet.

  Sockerförbrännaren ”går in i väggen” när glykogenet tar slut, medan fettförbrännaren kan fortsätta utan att slå av på takten.

  Skrivet av Frank Nilsson den 18 februari 2007 kl. 18:56
  Webbplats: http://www.livlinan.eu #

  Hälsn Per

 14. Stina said

  Hej! Måste ha varit här förut. Vår familj äter low-carb på ett eller annat sätt även om det fuskas något. Själv är jag väldigt smal så jag äter på detta sätt för att jag vet att jag mår bra av det. Nog känns det rejält i kroppen när man har högt blodsocker och det kan inte vara nyttigt. Däst och slö blir man också. Ville bara tacka för tipsen om maträtterna, nya tips behövs.

  Livsmedelsverket ger nog inte ut några nya rekomendationer förrän Rössner har gått i pension. Prestigeförlusten för den stackars karln måste ju vara enorm. 🙂 Speciellt nu sedan man återigen misslyckats med att koppla intag av naturligt fett till hjärt och kärlsjukdomar, dvs man lyckades visa att det inte finns någon koppling.

 15. arne9 said

  De nuvarande kostråden håller på att luckras upp i hela världen. Förenta Staterna har ju redan en stor grupp low-carbare med Atkins, Protein Power mm och där ändra ju kostråden för diabetiker nu och här i Sverige rör det också på sig. Lvsmedelsverkets kostråd gäller ju sedan i somras bara friska. Kunskapen ökar men vad som hnder politisk vet man ju inte.
  Den som prövat Aftonbladets viktklubb och GI.viktkoll vet ju skillnaden.

 16. Fetto said

  Rössner har redan fått sitt slag i ansiktet, eftersom socialstyrelsen godkände GI metoden som behandling mot diabetes typ2. Annika Dahlqvist var mycket nöjd i Rapport.

 17. arne9 said

  Jovisst, men det var formellt ett tillsynsärende. Det är inte klandervärt att använda lågkolhydratkost mot fetma och/eller diabetes typ2.
  Rekommendationerna för diabetesbehandling dröjer dock och Berne säger att det är en mycket inflamerad fråga.
  Eftersom ADA i USA tillåter low-carb vid sidan av low-fat som diabetesbehandling kommer antagligen Socialstyrelsen att göra detsamma.

 18. Herman said

  Hej
  Roligt att läsa din dagbok. Håller också på att försöka med lowcarb. Har hållit på sen september-07. Jag gick ner 3,5 kg på 4 veckor men har nu fastnat +-1 kg sen i julas. Svårt förrestern tycker jag att äta lowcarb när man har familj. När det t.ex severas paj måste jag skrapa av översta lagret och lämna botten om det skulle bli rätt. detta ses inte med blida ögon av min fru.
  Ville då bara fråga hur man håller reda på vilka produkter som innehåller mindre än 5 g kolydrat/100g. Exempel: Valnötter på COOP extras påse innehåller de 11 %, Eldorados påse 4% och i livsmedelverkets tabell 13%. Har sett liknande skillnader även på jordnötter.
  Hälsningar Herman

 19. arne9 said

  O du har fastnat kan det kanske vara så att du kommit till den vikt kroppen tycker är normalvikt.
  Jag förstår att det är svårt när inte de andra i familjen kör low-carb. Eftersom det är en hälsosam kost mår ju ingen illa av den. Även den som är normalviktig eller underviktig kan ju äta så här. Kroppsvikten normaliseras och framförallt minskar risken för sjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar och cancer.
  Nu har jag ju blivit lite liberalare och äter ibland sådan som innehåller mer än 5 g kh/100g. Men det är ett evigt läsande på förpackningarna. Särskilt nötter kan ju variera mycket liksom färdiggjorda röror som mimosasallad och västkustsallad.

  Hoppas du lyckas hålla dig till den här livsstilen för det är ju hälsovinster att göra!
  Lycka till! 🙂

 20. Anna said

  Både jag och min man kör GI-kost och mår jättebra av det!Vi gör upp en vecko-matsedel som vi sedan kör. Omelett + grönsaker är jättegott till lunch och makrill + ägg (lite gurka) är också gott.

  Jag förstår inte varför du dricker coca-cola light? Det är ju en massa skadliga tillsatser i den och äckligt söt.Vatten är det bästa.

 21. arne9 said

  Kul att det funkar bra med GI-kosten. 🙂
  Jag dricker Coca-cola light för att det är gott och jag behöver något sött ibland. Den söta smaken är ju en grundsmak och vi behöver alla smaker för att hålla balansen i tillvaron, tror jag.
  Coca-cola light innehåller sukralos som är betydligt ofarligare än aspartam.

  Det funkar ju bra för mig. Vatten går ju också bra ibland. Men att alltid vara utlämnad till att dricka vatten skulle inte fungera för mig.

  En viktig grej med low-carb-livet är att få det att vara trevligt och trivsamt och gott. Annars går det som det går med bantning. Man slutar förr eller senare.

 22. Diana said

  Hej!
  Tufft av dig att hålla igen på kolhydraterna. Men får inte du någon gång ett riktigt begär efter kolhydrater kanske nån gång i veckan? Har själv vart på low-carb diet, och det hände mig en gång i veckan att jag bara var tvungen att ha någonting sött som choklad för att stilla begäret ytterligare en vecka. Jag tycker personligen att du borde tillsätta lite mer fiberrika grönsaker i din diet så du inte får brist på övriga näringsämnen.

 23. arne9 said

  Jag är förtjust i sötsaker. Det gäller bara att hålla igen och inte föralla till att glufsa i sig. Den söta smaken är djupt rotat i generna och den vill jag ha.
  Till kaffet vill jag gärna ha något sött. Tar ofta en ruta mycket mörk choklad eller en liten bit (10 g) av en Atkins bar.
  Då får man den söta smaken men väldigt lite kolhydrater.

  Dessutom kan jag äta en skumraket eller en cocosboll på ett fik någon gång ibland utan att det påverkar. Det gäller bara att se till att de inte blir för mycket.

  Jag tycker jag tål sådant bättre nu än i början av mitt low-carb-liv.

 24. Zepp said

  Fibrer tillför inga näringsämnen.. det är mest en indikation på att livsmedlet inte är raffinerta och processat.. viket kan vara bra isej!!

 25. ylva said

  hej arne! vad har du att säga om tillfälliga avsteg från lchf? ibland trillar jag dit på några öl, knäckebröd, godis eller vad det kan vara, kanske två gånger i månaden. får dåligt samvete o tänker att det är kört och kanske skadligt för kroppen eller liknande att ”börja om” hela tiden. har du egna erfarenheter? jag är inte överviktig men mår mycket bättre på lchf och slipper mitt stora sockersug.

 26. arne9 said

  Hej Ylva!
  Jag tror inte du behöver vara det minsta orolig för ett par avsteg i månaden. Det viktiga är ju hur man äter normalt.
  Jag testar att vara mindre strikt ju längre tiden går som low-carbare.

  Eftersom du inte är överviktig är det inte så käsnligt för dig. Jag märker ju på vikten när jag gör ”fel”.

  Det viktiga är att man hittar en livsstil man trivs med och som är hälsosam. Man räknar ju lowcarb från 40e% kolhydrater och neråt och 40e% kolhydrater tycker jag är mycket. Inom det rymms ganska mycket avsteg från en strikt kosthållning.

  Studier har ju visat att en måttlig sänkning av kolhydratintaget ger stora hälsofördelar så du skall inte oroa dig för några små avsteg. 🙂

 27. ylva said

  tack, känns lugnande!

 28. Johan said

  Hej!

  Tips:

  Det finns medel som kan blockera ´kroppens upptag av kolhydrater!
  Kolla här: http://www.viktvakten.se/carboblock_carbo_block_phase_2.htm

 29. arne9 said

  Jo, det finns medel som blockerar fettupptaget också.
  Och tabletter som gör en deppig och apatisk. Då äter man knappt och går ner i vikt.

  Jag försöker så långt det går att klara mig på riktig mat, utan mediciner. Det går ju så jag kör utan piller som ställer till det i tarmen och i hormonsystemet.

 30. haren said

  Hmmm, jag funderar lite kring att man kan ha olika mål med sin kost och träning. Många som äter low carb är ju överviktiga och vill gå ned i vikt, och lyckas kanske just för att deras insulinkänslighet återställs när de äter mindre kolhydrater. Dvs för dem har problemet kanske varit just ett överätande av kolhydrater och en omställning till en annan kost är nödvändig. Man får en upplevelse av att kunna bli mätt, minskade svängningar i blodsockernivå osv.
  Om man däremot inte är överviktig och har en vanlig insulinkänslighet är en lågkolhydratkost inte nödvändig- man behöver inte erhålla mättnadskänslor, som man redan upplever osv. Detta skriver ju bla Gary Taubes om, att för en del av befolkningen har insulinkänsligheten nedsatts- men alltså¨inte för alla.
  Hur man sedan behöver äta om man tränar styrka och vill bygga en kropp (till skillnad från gå ned i vikt) går ju vare sig Atkins, Taubes eller några av dem in på. Det är ju ytterligare en annan fråga. Eftersom både Ags och Arne9, med flera, faktiskt har hittat metoder som fungerar för deras kroppar och för deras mål, är nog slutsatsen entydig: det finns flera vägar, och olika mål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: