Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Rössners dag

Posted by arne9 på 26 februari, 2009

Idag har det varit Rössner dag. Han framträdde i Aktuellt och fick säga att han haft rätt hela tiden.

Det gäller att äta mindre och springa mer.

Bakgrunden är dagens stora nyhet. 

En studie som visar att det kvittar vilken metod man väljer att banta med. Man går ner 4 kilo på två år i vilket fall som helst.

 

Det uppges vara en av världens största bantningsstudier och enligt Rössner är den välgjord och bra.

Paulun menar i Aktuellt att det är viktigt att man hittar en kosthållning som man kan fortsätta med som en livsstil i fortsättningen. Annars är risken stor att man trillar in i den vanliga kosten igen och då blir resultatet som förut, att man går upp.

Viktväktarna menar att de redan har filosofin att man måste äta mindre och ger redskape för att nå dit.

Lågkolhydratföreträdarna säger på sina bloggar att studien inte hade någon riktig lågkolhydratgrupp.

Nu har man dock i referenslistan en studie från 1963/64 som visar att resultatet är lika nedslåtende om man äter 3e% eller 64e% kolhydrater.

Harvardstudien som visade att Atkins är bäst, gav liknande resultat. Viktminskningen är inte så märkvärdig ens med Atkins för den genomsnittlige bantaren.

Sedan finns det ju massor med exempel på folk som gått ner mycket mer med alla metoder.

Jag som har levt low-carb i tre år snart har redan sett att man måste hålla koll på matintaget också.

För mig spelade kolhydratinnehållet stor roll de första åren, men nu kan jag släppa loss lite mer och ta en semla när jag vill och dricka cappuchino när jag känner för det.

För mig gäller det nog att man måste hålla ögonen på blodsockret och på portionernas storlek.

Tål dock kolhydrater bättre nu och klarar mat som är riktig mat och innehåller en del kolhydrater, men skulle inte komma på tanken att en massa snabba kolhydrater som godis eller läsk.

Ett litet potatis ibland, lite vetemjöl som redning, lite socker i glassen och något bakverk på kaféet kan jag numera tillåta mig utan att gå upp i vikt eller må dåligt.

Det är en måttlig utvidgning av gränserna för det tillåtna, men det har gett en stor känsla av frihet.

Det gäller ju som Paulun sa i Aktuellt, att hitta en livsstil som fungerar, annars släpper man ju det förr eller senare.

Paulun sa en riktigt bra sak när reportern undrade hur det var att tjäna pengar på att folk mår dåligt. Ställ den frågan till Coca-Cola och läsktillverkarna i stället.

Man kan också ställa frågan till de som producerar alla dessa produkter som liknar mat och har en massa tillsatser som behövs bara för att råvarorna är undermåliga.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: