Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Fiskpinnar en kolhydratfälla

Posted by arne9 på 27 april, 2008

Fiskpinnar består ibland av väldigt lite fisk. Det är till och med mer panering än fisk i en del fiskpinnar.

Expressen refererar en TT-notis om detta idag.

På Livsmedelverket ser man det som ett problem att fiskpinnarna innehåller mer fett än fiskköttet gör och därför avråder man från fiskpinnar och rekommenderar rent fiskkött i stället.

Det är ju ett bra råd men det största problemet med paneringen är ju att den är full av kolhydrater. Rent fiskkött består av protein och fett och innehåller inte kolhydrater.

Att det är svårt att få tag på bra fiskkött är en annan sak.

9 svar to “Fiskpinnar en kolhydratfälla”

  1. Fiskpinnar borde kallas bröd med spår av fisksmak.

  2. arne9 said

    Snart kommer väl bröd med fiskarom och smakförstärkare. (Om det inte redan finns.)

  3. Fiskpinnar
    Av benfri torsk, förstekt, 30 g/st

    Benfritt fiskkött av torsk (63 %),
    Panad: vetemjöl, veg olja (palm, solros), salt, stärkelse, majsmjöl, salt, smakförstärkare (E621), kryddor, antioxidationsmedel (E330), socker, jäst, lökpulver, bakpulver (E503), förtjockningsmedel (E461), citronarom.

    http://www.fisk.se/sortiment/index.php?hkat=10_Panerad+____+F%F6rstekt+fisk&ukat=04_f%F6rstekt&prod_id=72484

  4. arne9 said

    Smaskigt värre!😦

  5. Verkar ju vara en storkökvariant, alltså sådan man serverrar i skolorna.

  6. arne9 said

    Då är det väl ännu större risk att det är mest panering och tillsatser.
    Bra råvaror har ju inte synts till i skolbespisningarna på länge.

  7. Och så tycker de det är konstigt att så många får ADHD och andra bokstavskombinationer?

  8. Fredrik Andersson said

    Fyfan va mycket skräp det säljs som mat, inte undra på att folk blir sjuka av inflammationer och övervikt.. Palm- och solrosolja, stärkelse, majsmjöl, socker, jäst, lökpulver, bakpulver. I FISK ??

  9. De borde tvingar göra som safttillverkarna när de har för lite hallon i, då får de inte kalla den hallonsaft utan skriver i stället ”saft med hallonsmak”. Bullar med fisksmak låter ju inte lika nyttigt som fiskbullar.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: