Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Smått och gott

Posted by arne9 på 26 april, 2008

Det händer visst inte så mycket på low-carb-fronten känns det som.

Aftonbladet har upptäckt att det är mycket vatten (1/5) i kycklingen. Jag tycker det är mycket vatten i mycket av det svenska nötköttet också. Det irländska är mycket bättre i det avseendet.

Så har Blondinbella (som är en av de större modebloggarna) prövat lågkolhydratkost. Får se hur länge hon håller på med det.

 

 Johanna Söderlund har på sin blogg Kost och hälsa intervjuat Annika Dahlqvist, Sten Sture Skaldeman och Lars-Erik Litsfeldt samt Andreas Eenfeldt om LCHF-kost. Johanna svarade också själv på frågorna.

Jimmy Moore som väl har den största low-carb-bloggen uppmärksammade intervjun och återgav den på sin blogg.

 

Och så skriver Becker, Bruce, Sohlström i Läkartidningen att transfetter som är naturliga är lika bra eller dåliga som industriellt framställda. Fast det är ju bara det att de bygger sitt ställningstagande på att blodfetterna inte blev sämre med konstgjorda fettsyror än med naturliga i ett korttidsprov på 3 – 4 veckor. Man såg inga intressanta skillnader. Och vad skulle det bevisa? Inte ett skvatt.

 

Och Fredrik Paulún har ännu inte presenterat något mera om varför han anser att low-carb är farligt, eller hur mycket fett som är lämpligt att äta och vad fettförgiftning är.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: