Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Lägg ner Livsmedelsverket. Nu!

Posted by arne9 på 17 april, 2008

Jag skrev för några dagar sedan om att Livsmedelsverket gått ut med att några kexer hade för mycket fett. Jag skrev redan då att det kanske inte var med sanningen överensstämmande eftersom Lisvsmedelsverket har dålig ordning på allt vad kostråd och mat gäller.

Nu kommer uppgifter om att företagen gjort nya mätningar och att Livsmedelsverket var fel ute.

Det ger bara mer bränsle på brasan för alla som vill lägga ner Livsmedelsverket.

Livsmedelverket verkar agera enbart för sina egna anslag som skattebetalarna får stå för.

Vad får vi för dessa många miljoner?

Felaktiga kostråd och en massa patetiska rapporter som vid kontroll visar sig felaktiga.

Det verkar som ledningen är inkompetent och inte bara ledningen.

Spara skattepengar bästa regeringen och lägg ner Livsmedelsverket omgående.

Annonser

8 svar to “Lägg ner Livsmedelsverket. Nu!”

 1. Saknar de kompetens eller är de desperata att flytta fokus till något annat område?
  Sannolikt bådadera.

 2. Perra W said

  Självgodheten hos verket ifråga är en del av verkets kultur och jag tror att den spelar en viktig roll här. Verket är van vid att inte bli emotsagt och då behöver man inte vara så där noga med att dubbelkolla sina analyser.

  Men det är strålande att alltfler nu får upp ögonen för SLV:s kompetens. Alltförmånga lever i tron att det är ett seriöst och kompetent statligt verk ungefär som SGU, Statens geologiska undersökningar som man kan lita på. Nu börjar folk inse att verket har starkare släktskap med The Ministry of Silly Walks i den klassiska Monty Python-sketschen.

  Per Wikholm

 3. Perra W said

  Och för alla er som tvivlar. Här är Monty Python sketchen vars evidensgrad sannolikt är betydligt högre än SLV:s kostråd.

  Per Wikholm, författare ”Ideologin och pengarna bakom kostråden”

 4. Lotta said

  Förlåt en fråga, nu på rätt år. Jag hittade den här sidan då jag letade på Atkins bar, men kom då in på april 2007. Min fråga är: var får jag tag på Atkins bar hasselnöt? Där jag köpt den förut svara man i alla fyra affärna att det inte för den längre, ingen vill ha den. Är det omodernt nu att använda den? För mig fungerade den utmärkt, en tredjedel åt gången istället för fikabröd. Är det någon som kan hjälpa mig? Tack på förhand. Mvh Lotta

 5. emmie said

  vad är belägget för att de ska läggas ner? där finns ju åtminstonde relevant fata till skillnad från allt som har med low carb diet att göra. en sex månads studie ger inte underlag nog att rekommendera nåt föe ett helt lands befolkning. det förstår du säkert själv.

 6. arne9 said

  Emmie: Det finns mycket som talar för low-carb och låg glykemisk belastning. Se gärna flikarna upptill ”Fem viktiga steg mot bättre hälsa” och ” Milstolpar för bättre hälsa”.

  Det finns de facto inte en enda enskild studie som visar att just Livsmedelverkets kostråd är bäst eller ens säskilt bra. Tvärtom lättmargarin och andra fettsnåla produkter länkas till tjockare skolbarn och sämre hjärtkärlhälsa.
  Deras höga kolhydratrekommendationer leder hos många till metabola problem med övervikt, diabetes och hjärtinfarkt som resultat.

 7. Inger Jonson said

  När livsmedelsverkets expert hävdar att mörk choklad är ohälsosamt, hänvisar de till de mättade fetterna i den.
  Det finns olika mätttade fetter, alla är inte lika ohälsosamma, hur förhåller det sig i cacobönans fett – och i rimlig mängd?
  Är det något livsmedel som är överreklamerat och ohälsosamt, så är det väl mjölkprodukter, hur vore det om livsmedelsverket omvärderade dessa.
  Inget annat djur än människan konsumerar mjölkprodukter efter diperioden. Dessutom från en annan djurart! Det kan väl knappast anses som naturlig föda!?

 8. arne9 said

  Det är väl dessutom kontroversiellt om mättade fetter är ohälsosamma eller inte.

  Choklad i ”rimliga” mängder har ju hälsofördelar har det visat sig i studier.

  Komjölk är för kalvar.

  Staffan Lindeberg har ju gjort studier och annat arbete på naturlig föda och fått mycket goda resultat på hjärtinfarktpatienter. Han tar bort mjölkprodukter ur stenålderkosten.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: