Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Är blodfettssänkande mediciner rent av skadliga?

Posted by arne9 på 31 mars, 2008

Nu när det är officiellt att kolesterolsänkande mediciner inte minskar åderförkalkning utan bara sänker kolesterolet inställer sig ju frågan om det är så smart att sänka LDL-nivåerna i blodet med mediciner.

Kolesterolet gör ju nytta i kroppen. Det hjälper till att reparera cellskador och hjälper till vid inflammationer i kroppen. Om man då på konstgjord väg, med mediciner, minskar mängden kolesterol, borde det ju minska kroppens möjligheter att reparera sig själv.

 

Dr Eades har ett blogginlägg där han går igenom resultat från obduktioner från 1980 till 2004.

Det intressanta är att de som hade svår åderförkalkning minskade fram till omkr 1995. Sedan har andelen med svår hjärt-kärlsjukdom ökat igen. Det är ju konstigt om blodfettsänkande mediciner har effekt. Vilket vi nu vet att de inte har.

Tvärtom har andelen med svår åderförkalkning ökat. Kan det vara så att de blodfettsänkande medicinerna som är så vanliga under 1990-talet och på 2000-talet tvärtom förvärrar åderförkalkningen?

autopsy-stats

Annonser

Ett svar to “Är blodfettssänkande mediciner rent av skadliga?”

  1. Då kolesterol är delaktigt i att reparera skador av inflammation bör sänkning med läkemedel minska förmågan att reparera de skador som är den grundläggande orsaken till beläggningen, inflammation. Inflammationen orsakas i alla fall till en del av överskott på glykos.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: