Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Var köper ICA-cheferna sitt kött?

Posted by arne9 på 20 februari, 2008

Med anledning av kvällens Uppdrag granskning där det visats att ICA-ledningen känt till fusket med ompack av kött långt före avslöjandet i Uppdrag granskning i december 2007 inställer sig den frågan.

Flera ICA-handlare har blivit polisanmälda av hälsoskyddsinspektörer.

ICA har trots detta inte gjort något. Man anser tydligen att det är engångsföreteelser och därmed enligt någon lustig logik inte olagligt. Kvalitetschefen gjorde ett slirande och opålitligt intryck.

Därför undrar man ju var de själva köper sitt kött?

För vanliga konsumenter är det svårt. Vem kan man lita på?
Alla kan ju inte leta upp någon pålitlig bonde som har bra kött, utan för de flesta av oss är det butikerna som gäller för våra matinköp.

Att det inte bara är ICA som fuskar visade ju genomgången av tillslag som hälsoskyddet gjort i ett antal kommuner de senaste 5-6 åren.

Själv undrar jag över Willys. De har haft massor med kött med mycket kort datum som de inte sänker priset på.

Det är enligt uppgift så att Willys av princip inte sänker priset på butikspackat kött, men på fabrikspackat.

Vad händer med det butikspackade köttet när datumet går ut? Enligt de själva kastas det.

Hur troligt är det?

När man vet hur det går till i branschen är det väl närmast självklart att man tar in det och luktar på det och sätter på ett nytt bäst före datum.

All ommärkning med nytt datum är enligt lag förbjuden.

I Uppdrag granskning sa jordbruksminister en intressant sak som kanske kommunerna borde tänka på mera: Det är inte förbjudet med oanmälda besök.

Hur skall de annars upptäcka något fusk?

Vi får väl se vilken kedja som kommer att avslöjas efter ICA. Willys?

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: