Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Ta bort Livsmedelsverket!

Posted by arne9 på 27 januari, 2008

Livsmedelsverket har ju inte velat verka för något förbud mot syntetiska transfetter i livsmedel. Det finns i Danmark, men i Sverige säger de att det är ett så litet problem så det behöver inte göras något. Det är viktigare att se till att folk minskar sitt intag av mättat fett! Även där har det statliga livsmedelsverket fel.

Nu har en stor och välgjord Harvardstudie visat att de män som hade högst nivå av vissa transfetter i blodet också drabbades av prostatacancer.

Man kan ju tycka att det borde få Livsmedelsverket att ta sitt förnuft tillfånga och sätta en gräns för onaturliga transfetter i livsmedel. Men icke då.

Man har många missar nu. Dels tranfetterna som man misskött grundligt.

Sedan har kostråden kommit ordentligt i gungning de senaste åren när bevisen blir fler och fler på att fettsnål kolhydratrik mat inte alls är så hälsosam som man inbillat sig.

Livsmedelverket har totalt misslyckats i kampen mot läskiga tillsatser i livsmedel. Där är andra EU-länder före oss. Handlarna verkar inte frivilligt släppa färgämnena fastän man lovat det. Och E-tillsatserna kryllar det av i ICA:s och de andra jättarnas utbud.

Då måste myndigheten agera för att skydda konsumenterna mot dessa otrevliga tillsatser. Det gör dock inte Livsmedelsverket.

Det gör att man måste fråga sig om Livsmedelsverket är till nytta eller skada.

Hur mycket nytta gör Livsmedelsverket per skattekrona?
Regeringen har ju sagt att man skall ta bort onödiga myndigheter.

Vad väntar de på?

Annonser

4 svar to “Ta bort Livsmedelsverket!”

 1. Industrin har lärt sig att media och folket snabbt glömmer de senaste larmen, inte minst eftersom en majoritet av medias larm saknar vikt. Därför behöver de bara rida ut stormen några dagar och sedan sälja sitt skräp som aldrig förr igen.

 2. arne9 said

  Du har helt rätt. Att det sedan hela tiden kommer en massa larm, mer eller mindre vettiga gör ju att det viktiga lätt drunknar i mediebruset.
  Rätt information och kunskap är guld värt.
  ”Kunskap = mackt”

 3. informations krig said

  att media agerar som de gör med veckans flugor i nyheter beror troligtvis på att vi har sedan en tid tillbaka ingen granskande journalistik för de stora frågorna som kommer att påverka framtida generationer. Saker som borde ge någon en kall kår på ryggen sägs aldrig. Om det skulle komma ut i vårat kontrollerade media sverige så kommer det inte att upprepas. Varför tror ni det finns ett media brus? vem skapade media bruset? är det folkets vilja att det skall finnas ett mediabrus? Tänk till och efterforska media makten och var sen inte så naiv att tro att de få ägarna av HELA media sverige inte har en agenda från någonstans. Detta borde vara helsides nyheter varje dag TEAM om hur vår så kallade demokrati egentligen fungerar under allt det det politiskt korrekta enligt dagordningen satt av alla andra än de folkvalda. Sveriges befolkning har ett grymt uppvaknande att göra de närmsta åren när ett land – europa skall utkristalliseras… Vad gäller livsmedels verket eller vilket annat svenskt verk som helst så kan man lägga ner dem om man vill ha kvar dem för att man tror att de skall välja en svensk väg och utgår från svenska viljor.Det finns inget snart inget sverige längre, bara att delta eller försvinna vår regerings form är slut och landet kommer inom snar framtid att göra det tydligt för oss. Om detta är bra eller dåligt eller bara tveksamt men kanske bra? Titta på ett riktigt noga på ett antal andra länder med deltstats system, USA, Ryssland mfl… det ger en ledtråd. Vilken regeringsform har de egentligen? Vem bestämmer? Sverige är inte ett undantag, tyvärr..

 4. vikingmormor said

  Glöm inte gå in på http://www.svt.se/agenda och rösta om vikten om ökning av nyttigt fett, de har en enkät längst ner

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: