Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Dietistutbildningen

Posted by arne9 på 18 januari, 2008

Läste ett intressant resonemang om dietistutbildningen och dess eventuella brist på vetenskapligt tänkande.

Det är snällt skrivet. När man ser hur en del dietister resonerar blir man mörkrädd.

2 svar to “Dietistutbildningen”

  1. Sofia said

    Hej Arne! Det var skönt att du tyckte att det var snällt skrivet. Själv undrade jag ifall jag hade tagit i för mycket… Kanske får jag som dietisten Eva K snart också stänga av kommentarsfunktionen, om dietisterna hittar till sidan. Ha ha.

  2. arne9 said

    Det är nog ingen risk att du skall stänga av kommentarsfunktionen.
    Det är balanserat och snällt skrivet. Det låter annorlunda på en del andra bloggar.
    Dessuto har du en stor poäng. Om dietisterna vore vetenskapligt sinnade skulle de titta på den forskning som finns Den är inte kristallklart före det ena eller andra men det finns en klar tendens att kost med låg GB och låg GI och/eller begränsat kolhydratintag ger låg och bra blodsockernivå och ger en bra mättnadskänsla. Man äter inte så mycket och går ner i vikt. Diabetiker får bättre blodsockerkontroll och går ner i vikt och blir kort sagt bättre.
    Blodfetter, kärlkramp och risken för stroke och hjärtinfarkt minskar.
    Det visar en mängd bra gjorda studier.
    Cochranes genomgång som menar att kost med lågt glykemisk belastning är bäst för de som vill gå ner i vikt själva borde var och en som söker sanningen tas i noggrannt beaktande.
    Det finns mycket vetenskapligt stöd.
    Varför märks det inte bland dietistkåren?
    Kan ju mycket väl bero på det du pekar på.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: