Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Modigt av Berne

Posted by arne9 på 17 januari, 2008

Karin Bojs skriver i en analys att Socialstyrelsens sakkunniga (Christian Berne och hans kollegor) är modiga som förutsättningslöst tittat på den forskning som finns om kost och fetma och diabetes.

Det är modigt därför att vården är nerlusad med religiös övertygelse och okunnig tvärsäkerhet.

 Som Bojs påpekar finns det mycket som stöttat Bernes uppfattning. Den stora Harvardstudien som visade att Atkins var bäst och Cochranes genomgång som kom fram till att kost med låg glykemisk belastning (GI-mat) var bäst för den som ville gå ner i vikt.

Däremot finns det svajigt vetenskapligt stöd för att fläsk skulle vara särskilt välgörande.

Svd har en notis om det här.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: