Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

ICA kan inte sluta fuska?

Posted by arne9 på 8 januari, 2008

clip_image002

Det verkar vara omöjligt för ICA-handlarna att sluta fuska med köttfärsen.

Varför?
Är det så att det sitter så djupt i ryggmärgen att det inte hjälper med uppmärksamheten nu för att de skall sluta med matsnusket?

Är det så att en fuskar alltid är en fuskare?

I senaste reklamutskicket från ICA fanns ingen köttfärs och knappt några chark- eller köttvaror alls.

Kanske vore bäst om ICA slutade hantera kött och rent av matvaror över huvud taget?

Jag har ju sedan länge klagat på charkvarorna hos bland annat ICA, så man skall väl inte bli förvånad.

ICA hjälper ju i alla fall SVT med reklamen😉

5 svar to “ICA kan inte sluta fuska?”

  1. arne9 said

    Fattas bara:

    http://uppsala.expressen.se/nyheter/1.995218/butikschefen-sa-har-har-vi-alltid-jobbat

  2. Men en bonde kan inte få slakta en ko på sin egen gård, hänga och stycka den och sälja den direkt till kund i egen gårdsbutik eller på marknad. I alla fall inte utan sådana kostnader att det är lönsammare att gräva ner djuret…

    Varför inte samma regler för småskaliga köttdjursuppfödare som för älgjägare?

  3. arne9 said

    Det behövs mycket reformer på matområdet, det är uppenbart!

    Jag skulle ju ha större insyn i bondens kötthantering än i Scans den saken är ju klar. Får jag ont i magen vet jag ju att det är bondens fel och kan klaga hos honom.
    Nu vet man ju aldrig var felet ligger. Om det är dålig hygien hos Scan eller om det är någon i charken på ICA som har kräksjukan eller något annat eller om köttet är infekterat på annat sätt.

    Dessutom är nog chansen större att bonden inte har i en massa E-tillsatser och aromämnen i charkprodukterna.

  4. Just risken för smitta i livsmedel måste ju öka exponentiellt med antalet människor som är inblandade i hanteringen. Det gäller såväl kräksjuka som t.ex. salmonella och andra sjukdomar. Just salmonella verkar ju nästan uteslutande sprida sig till gårdar genom fodret, förekomsten skulle alltså minska radikalt genom att man återgick till att odla sitt eget foder, och gärna låta korna hämta det på plats själv de delar av året då det är möjligt.

  5. Zepp said

    Njae.. anledningen till krånglet är nog ändå omsorg om livsmedelshygienen!!

    Det är inga problem att slakta och stycka ett djur för eget bruk, det är bara problem om man gör det för avsalu till allmänheten. Då krävs lokaler för livsmedelshantering och veterinärbesiktning.

    Jag vet att man håller på med ett EUfinansierat försök med mobila slakterier i norra Bohuslän! Tror det är det som kallas för kaprifolkött?

    Försöket går på dispans och om det slår väl ut funderar dom på att modifiera slakteribetämelserna. Iomed att själva slakteriet är mobilt räcker det med att man har lämpliga lokaler för styckning och förvaring. Antar att veterinär följer med i bilen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: