Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Rädsla för fett leder till fetma

Posted by arne9 på 21 december, 2007

Dn på nätet har en artikel där man refererar till Birgitta Strandvik.

Korrekt påpekar man att det är viktigt att få tillräckligt med omega3-fettsyror och att det skall vara balans mellan omega3 och omega 6.

Strandvik går så långt att hon menar att orsaken till den expoderande fetman i samhället kan vara att man får i sig för lite omega3.

Det är dock kontroversiellt att påstå att rapsolja är en bra omega3-källa.

Vegetabiliska omega3-fetter anses av många vara dåliga omega3-källor då männsikan inte kan tillgodagöra sig mer än några procent av omega3 i dessa kortkedjiga vegetabiliska fettsyror.

Bra omega-mat är nötkött från betande nötkreatur. Argentinskt nötkött anses vara väldens bästa. Där kan djuren gå ute och beta året runt. Dessutom slaktas de utan stress och dödsångest.

Nötkött från djur uppfödda på kraftfoder och skumtomtar är däremot dåligt då det innehåller mycket för mycket omega6.

Vildfångad färsk fisk är också mycket bra omega3-källa.

Odlad fisk får ofta fel foder så dess kött får för mycket omega6-innehåll.

Fiskoljekapslar är nog enda sättet för oss svenskar att få någorlunda tillräckligt med omega 3.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: