Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Lort-Sverige

Posted by arne9 på 19 december, 2007

I debatten i spåren av Janne Josefssons köttfärsavslöjande har ett argument kommit fram mer och mer.

Många menar att det är dumt att kasta kött bara för att man tappar det på golvet. Skulle du själv kasta oxfilén om du tappar den på golvet i köket? frågar man retoriskt.

Samtidigt ser man att hygienen på sjukhus och på vårdcentraler är under all kritik. Man måste komma med anvisningar från Socialstyrelsen att anställda skall tvätta händerna!

För att det inte skall bli dålig lukt på toatletterna har det blivit vanligare att man sätter in en liten anordning som pytsar ut parfym i luften. Var själv på IKEA och blev rejält irriterad i luftvägarna av den starka lukten i och kring toaletterna.

Är det så att man parfymerar odör i stället för att ventilera och vädra?På samma sätt är det enklare att använda tillsatser än att ha rena och hygienska råvaror?

Kronfågel dödar salmonellabakterierna och säljer köttet vidare. Bakterierna är ju döda!

Men liken är kvar! Och döda bakterier och bakterigifter liksom bakteriedelar är farligare för den mänskligare kroppen än levande bakterier.

Kanske är det inte ICA-handlarna som är de stora bovarna. Det kanske är så att det är så vanligt bland folk att ha obefintlig hygienkunskaper och färdigheter/vanor att det är vanligt bland de anställda i charken på ICA och naturligtvis på alla andra charkar i Sverige.

De anställdas fackförbund var ju oroligt häromdagen varför ingen i personalen reagerat eller reagerade på matsnusket.

Det kanske är så att för många är hygienen så oviktig att man inte bryr sig.

Annonser

2 svar to “Lort-Sverige”

 1. Anders S said

  I Willys ser jag regelbundet hur den kortväxta medelålders kvinnan som fyller kött och charkvaror i montrarna ställer sig uppe på kanten med smutsiga skor för att nå översta hyllan. Självklart trillar lite skit ner i hyllan varje gång från skorna. Jag har bett henne använda en pall istället men det bryr hon sig inte om.

  En annan Willys har så skitet i grönsaksavdelningen med massor av varor nedtrampade på golvet, till följd av spillet från störtexponeringen, att det luktar som från latrin på väl använt publikt sommardass – Baja-Maja. De bryr sig inte utan skyller på sina kunder.

  En Netto-butik är så lortig att jag efter varje besök skriver till Netto och klagar. Barnen som arbetar där vare sig bryr sig eller begriper att hygien är viktigt. Dessutom är varorna vissna eller ruttna. Ingen gör rent montrarna och tidigare har mögeldoften gjort det omöjligt att ens gå in i butiken.

  Coops frysdiskar verkar heller aldrig göras rent och inte korgarna heller. När jag tjatar säger de bara att de inte har tid.

 2. Hildur K said

  Anders S

  Anmäl butikerna till hälsovårdsnämnden och följ upp din anmälan.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: