Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Fisk är bra mot allergi hos barn och bra för hjärnan hos äldre.

Posted by arne9 på 26 november, 2007

Fisk är bra för mycket vet vi ju. Nu är det visat att fisk är bra för barn från tidig ålder. Det senaste är att det är bra mot allergier hos barnen skriver DN på nätet.

fisk

Tidigare har det rapporterats att äldre får bättre minne och mental kapacitet om de äter fisk ofta. Ända upp till 80 gram fisk per dag ger förbättringar. Det sägs ofta att det skall vara fet fisk men det kvittar, visar den här studien. All fisk som tillagas färsk är bra.

Om den dessutom är vildfångad i hav som inte är så belastade med miljögifter är det ännu bättre.

Annonser

2 svar to “Fisk är bra mot allergi hos barn och bra för hjärnan hos äldre.”

 1. FBalster said

  Visst är det märkligt hur pendeln svänger fram och tillbaka med tiden. När mina barn var unga skulle man absolut unvika fisk pga av bly, kviksilver, PCB och annat som fiskar absorberar.
  Nu blir man tydligen inte blyförgiftad längre. Nu ökar minnet istället. Lagras minnet i blyet eller kviksilvret, månne? Eller allt oljespill som fiskar simmar i?

  Man får nog försöka hitta fisk som inte är så förgiftad. Östersjöfisk försöker jag verkligen undvika.
  Omega3-fettsyror gjorde att för-människan kunde utveckla hjärnan och därmed intelligensen och bli människa. Omega3-rik kost som fisk är bra för intellektuell kapacitet medan omega3-brist leder till problem som ADHD och alzheimer och demens och allmänt låg intellektuell kompetens.
  Arne

 2. arne9 said

  Som alltid får man balansera det ena mot det andra. En av de främsta low-carb-läkarna, Michael Eades äter dock inte gärna fisk pga kvicksilvret har han skrivit någon gång. Han satsar på stekar av bra kvalitet och det fungerar ju uppenbarligen bra för hans och hans familjs del. De är normalviktiga och desutom skärpta.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: