Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Kritik mot fetmarapporten.

Posted by arne9 på 30 augusti, 2007

Förra postningen om fetman i Förenta Staterna som hotar ekonomin har kommenterats av Dr Michael Eades på hans blogg.

Han har källkritiska invändningar. Bland annat bygger undersökningen på självskattning av vikten. Man har ringt upp ett stort antal människor och frågat om deras vikt och längd och annat. Som Eades påpekar har undersökningar visat att kvinnor tenderar att överskatt sin vikt medan män tenderar att underskatta sin vikt.

Dessutom visar Eades elegant att receptet mot fetmaepidemin, som bygger på mantrat ”mera motion” inte gäller. Det finns ju en allmän kunskap om att motion varken påverkar vikten uppåt eller neråt. Dessutom tar Michael Eades ett exempel ur rapporten för att visa hur falsk slutsatsen att mera motion ger mindre fetma är: Staten Minnesota var den stat med mest motionerande invånare. 15,4 % motionerade inte varför man drar slutsatsen att 84,6 % motionerade. Om nu motion var den viktigaste (och enda) faktorn som styr fetmautvecklingen borde ju Minnesota vara den delstat med minst feta, eller hur? Men så är det inte. Minnesota ligger i mitten när det gäller fetman i delstaterna.

Ännu en rapport som är politiskt korrekt och kommer med förlag som inte kommer att hjälpa mot fetman. När skall Förenta Staterna (och Sverige) och världen vakna?

Länk till Michael Eades bloggpostning.

Annonser

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: