Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Viktuppgången i Förenta Staterna kan leda till ekonomisk nedgång.

Posted by arne9 på 28 augusti, 2007

Idag rapporterar tidningarna att fetmaepidemin i Förenta Staterna har nått sådana proportioner att man är orolig för att landets konkurrenskraft skall hotas.

85% av invånarna i Förenta Staterna anser att fetman blivit en epidemi.

SvD skriver att andelen feta har fördubblats på 25 år, från 15% 1978 till 32 % 2003. Dagens barn blir troligen den första generationen med kortare livslängd och sämre hälsa än sina föräldrar.

Trust for America’s Health heter organisationen som gjort rapporten. Man föreslår ett helt batteri av åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Bättre mat på skolor och restauranger och lättare att träna är en strategi som föreslås. Man anser också att frågan är så viktig att den bör genomsyra all federal verksamhet. Man vill också att alla skall har tillgång till motion på arbetsplatsen. Rapporten vill också att mycket mer forskning görs för att få fram hur man får till mer hälsosamma vanor.

Att något måste göras är väl uppenbart för de flesta vid det här laget. Vad som skall göras är väl dimmigare. Ännu mera lågfettsmat och mer träning kommer ju inte att hjälpa. Återigen får man hoppas att Gary Taubes bok som kommer i september kommer att få det genomslag som fordras för att allmänheten skall få upp ögonen och inse att det är kolhydraterna som i sitt överflöd förstör hälsan för stora delar av jordens befokning. Mera low-carb och folk blir friskare och smalare.

Annonser

Ett svar to “Viktuppgången i Förenta Staterna kan leda till ekonomisk nedgång.”

  1. Jämför med romarrikets uppgång och fall, är det vår alltmer artfrämmade kost som kommer att bli vår civilisations, och kanske arts, undergång?

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: