Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Belgiska low-carb-våfflor

Posted by arne9 på 20 juni, 2007

 sommar-035.jpg

Belgisk våffla a lá Dr Atkins gör jag på följande sätt:

6-8 våfflor.

2 dl sojamjöl, 1 tesked bakpulver, sockerersättning (några droppar), 1 tesked salt och 1 tesked vaniljsocker.

Rör ihop torrvarorna för sig. Har man flytande sötningsmedel droppa det i den flytande blandningen som kommer nu.

0,5 dl vispgrädde, 3 ägg och 0,5 dl vatten. Blanda den flytande bandningen med de hoprörda torrvarorna så att det inte blir klumpar i smeten.

Värm våffeljärnet (ett vanligt) och lägg en klick på cirka 3 matskedar smet i mitten på våffeljärnet och lägg på locket och grädda.

De våfflor som eventuellt blir över kan med fördel frysas och tinas till frukost eller annat lämpligt tillfälle.

Näringsvärde (per 100 g).

Kalorier: kcal 298

Protein: 21,8 g

Kolhydrater: 10,2 g

Fett: 19 g

Fibrer: 5 g

En våffla väger ungefär 73 gram och ger 3,8 g nettokolhydrater.
 

2 svar to “Belgiska low-carb-våfflor”

  1. Lena said

    Hej,
    sockerersättning som flyter…menar du Stevia?

  2. arne9 said

    Nej, jag hade flytande Hermesetas.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: