Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Skräpmat med e-gifter förbättras i England. När skall det bli bättre i Sverige?

Posted by arne9 på 18 maj, 2007

Jag har ju tidigare flera gånger påtalat att det finns så mycket e-tillsatser (läs: e-gifter) i den svenska maten.
Nu har en studie gjorts på några vanliga e-gifter i England. Resultatet är inte publicerat men det ryktas om att det påvisas skadliga effekter av dessa e-gifter.
För att förkomma dålig publicitet och köpmotstånd har några brittiska matkedjor redan lovat att de under 2007 skall ta bort några av de sämst ansedda e-gifterna.
Får se hur länge det tar för Scan, ICA och Axfood att reagera. De har kanske ännu mera skräpmat att försöka frisera så den ser smakligare ut för konsumenten.

Matjättar rensar ut e-gifter. SvD skriver om detta här.

4 svar to “Skräpmat med e-gifter förbättras i England. När skall det bli bättre i Sverige?”

  1. Kenneth Ekdahl said

    Om man komtaktar något av de svenska företagen kan det vara smart att smyga in även
    nitrit (E250) i listan på ämnen som bör avlägsnas, har man tur råkar de ta bort det väldigt otrevliga ämnet samtidigt då.

  2. arne9 said

    Rökarom tycker jag är en annan sak som inte fyller någon vettig funktion ut konsumentsynpunkt. Tvärtom kan man ju inbilla sig att skinkan är rökt och därmed mera hållbar. Det är den alltså inte bara smaksatt med rökarom.

  3. Kenneth Ekdahl said

    Dessutom misstänker jag starkt att det är rökaromen som ligger bakom påståendet som en studie gjorde att sökt mat orsakar cancer.
    Äkta rökt mat motverkar ju i stället cancer, och bevarar t.ex. EPA genom att röken innehåller massor av antioxidanter.

  4. vikingmormor said

    Kolla Expressens ledare!

    Svt har censurerat Vetenskapsmagasinets fettprogram på order av SLV! Det går inte längre att se.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: