Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Vår skräpmat: laxen sämre än Livsmedelsverket påstår

Posted by arne9 på 3 april, 2007

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur frustrerad man kan bli över hur maten som saluförs i våra livsmedelsbutiker blir allt sämre. Jag har varit så besviken på att det inte finns bra vidfångad lax att få tag i och att fisken börjar ta slut i haven. Det som saluförs är alltmer odlad fisk. Jag har sett odlad torsk nu också, förutom den odlade laxen som ju nästan är den enda riktiga lax (salmo salar) som finns att köpa.
Därför är det roligt att se att problemet börjar uppmärksammas mera allmänt. Idag skriver Aftonbladet om hur dålig laxen vi köper är.

Annonser

Ett svar to “Vår skräpmat: laxen sämre än Livsmedelsverket påstår”

  1. Kenneth Ekdahl said

    Jag åt nyss en rökt makrill till middag. Makrillen har de ännu inte lyckats odla.

    Röken om man gör det på traditionellt sätt innehåller dessutom massor med antioxidanter, vilket är skälet till att man röker feta livsmedel för att konservera dem.

    De kanske inte varför förr, men de visste att det funkade. Nu är mycket av den rökta maten man köper inte alls rökt, utan smaksatt med rökarom. Troligen är det den som i en studie nyligen gjorde att man kunde påvisa ökad risk för cancer för personer som äter mycket rökt mat. Mat rökt på traditionellt sätt bör genom antioxidanterna snarare motverka cancer.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: