Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Att man får sälja sån smörja (mera junk-food)

Posted by arne9 på 30 mars, 2007

Vad håller svensk livsmedelindustri på med?
Såg idag i en butik (Hemköp) påsk-skinka. Den var skivad och förpackad och på förteckningen över ingredienser finns hur många E-gifter som helst + en massa annat lustig och så dextros (druvsocker).
Varför måste Hemköp sälja sån smörja?
Som tur är finns italiensk och spansk lufttorkad skinka längre bort i disken. Den innehåller griskött och salt. Skulle inte svensk skinka kunna vara lika ren?

3 svar to “Att man får sälja sån smörja (mera junk-food)”

 1. Anders said

  Köpte Nybergs Helgskinka hos Netto igår. Såg när jag kom hem att den innehåller smakförstärkare vilket var angivet med minsta möjliga stil + diverse andra kemikalier. Det var fin svensk skinka som man befläckat.

  Om man nu tror att folk vill ha tillsatser i maten, varför inte ange det på hyllkanten och ta med E-koderna i reklambladet.
  Kanske vi t.o.m. kan hjälpa producenterna och kedjorna att informera om innehållet så att de som verkligen längtar efter kemikalier vet var de skall hitta dessa produkter. Det går kanske att hitta frivilliga som hjälper till att märka upp varorna med tydliga etiketter.

  Anders

 2. arne9 said

  Anders, håller med dig. Om de är så stolta över E-gifterna borde de slå upp det ordentligt.
  Tyvärr måste man börja ha förstoringsglas med till ICA och Konsum. Uppgifterna är skrivna i minimal stil och gärna på 75 språk så det är omöjligt att hitta ett begripligt. För att de som klarar det inte skall få det för enkelt har man valt att stämma bakgrundsfärg och textfärg så att det blir så svårläsligt som möjligt.
  Man får nästan ett intryck av att de inte är stolta över tillsatserna.
  Men varför säljer de då skiten?

 3. Mikimoto said

  Var inne på Hemköp, där jag för det mesta brukar handla, och döm om min glädje när jag i påläggsdisken hittade pastrami och rökt skinka utan tillsats av socker. Köpte ett paket pastrami utan att läsa på innehållet vilket jag borde ha gjort. Kolla får ni se, människoföda är det inte. Tillsats på tillsats, konsistensgivare + att det inte var äkta pastrami utan sådan som är mald och sedan ihoplimmad igen. Paketet åkte givetvis i soppåsen.
  Blev så besviken, Hemköp som annars är så noga med att produkterna ska vara nyttiga.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: