Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Rött the

Posted by arne9 på 24 mars, 2007

the.jpg

Köpte rött the på hälsokostbutiken. Det var något nytt för mig. Har precis testat grönt the. Det har jag hört talas om en längre tid, men rött the var en nyhet för mig.
Vi köpte rött the av märket KhoiSan Rooibos från Sydafrika.
Det röda theet finns i lite olika smaker. Valde ett par och klar favorit efter provsmakning är den med vaniljsmak. Det är små bitar äkta vanilj i theet.

Theet är underbart gott och inte det minsta beskt. Har druckit vanligt (svart) the men då måste jag ha vispgrädde i för att det skall bli en god smak. Det här theet dricker jag utan något i. Det är gott utan vare sig sötningsmedel eller något annat.
Dessutom är det KRAV-märkt och det finns näringsdeklaration och innehållsdeklaration på förpackningarna.
Per 100 gram innehåller Rooibos-theet 0 kcal och 0 gram av protein, kolhydrater och fett. Men det innehåller annat. En kopp på 200 ml innehåller:
30 mg C-vitamin, 0,07 mg järn, 7,12 mg kalium, 0,04 mg zink, 0,04 mg mangan, 0,07 mg koppar, 1,09 mg kalcium, 6,16 mg natrium, 1,57 mg magnesium och 0,22 mg fluor.

Det innehåller inte koffein eller theobrumin och är inte uppiggande som kaffe och svart the, men inte heller vanebildande.

Såg att Anna Skipper satte en man på det i ett program för att avgifta honom från kaffeberoende.

Theets hemsida finns här.

Annonser

3 svar to “Rött the”

 1. Kenneth Ekdahl said

  Rooibos är inte släkt med den vanliga te-busken, det är en helt annan växtfamilj. Aspalathus linearis heter den på latin.

  Fast själv dricker jag hellre en mugg gott KRAV- och Rättvisemärkt kaffe. ;-P

 2. chakula said

  Rooibus betyder helt enkelt Röd buske på Afrikaans. Min sydafrikanska kompis skickade ett smakprov för ett antal år sedan innan det var känt i Sverige. Hon berättade att där anser man det vara ett botemedel mot en mängd åkommor, som eksem, förkylning och magbesvär. Det ska vara bra för hjärtat och stärka immunförsvaret. Och en massa annat. Förutom att det är så gott!
  Jag gillar det naturella bäst, gärna med en klick kokosfett och en slurk grädde i.

 3. Eric said

  Hej

  Rött the har jag börjat med för några månader sedan. Försöker sluta dricka kaffe, något som jag inte ens gillar. Grönt the finns det mycket koffein i och det gillar jag inte. Sover alltid dåligt då, fast jag tycker att det är gott. Just nu kämpar jag mot socker beroende och jag vet inte hur jag ska klara det? Önskar att det fanns hjälp mot socker beroende. Nej nu ska jag ut och springa en mil i regn rusket.

  Hej då.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: