Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Utländsk skinka bättre än svensk?

Posted by arne9 på 6 mars, 2007

Utländsk skinka bättre än den svenska?

Idag tittade jag lite efter skivad skinka i en charkdisk i en Konsumbutik.
De svenska fabrikaten kryllar ju av E-tillsatser. Som påtalats i kommentarer tidigare är rökt skinka kanske inte ens rökt, utan man tillsätter rökarom-ämnen för att den skall smaka rökt. Sedan hur många konsistensgivare, antioxidanter, konserveringsmedel och aromämnen som helst. Då spelar det ju ingen roll att den är lättsockrad eller rent av utan tillsatt socker. Varför skulle man förresten tillsätta socker till skinka?
Hittade även här några utländska skinkor och de innehöll mycket mindre E-tillsatser.
Hittade till slut en som jag köpte. En italiensk skinka som innehåller skinka och salt.
Det borde väl räcka även för svenska skinkor?
Scan vad håller ni på med? Vill ni förgifta hela svenska folket?

Man brukar ju förknippad skräpmat med McDonalds. Visst finns det mycket skräpmat där. Men man kan faktiskt gå in på McDonalds och äta någorlunda bra mat.
Däremot är det frågan om man kan köpa någon mat från Scan som är bra.

Är inte Scan = skräpmat?

5 svar to “Utländsk skinka bättre än svensk?”

  1. kitabu said

    Scanbacon åker tur och retur Polen för att bli skivad och packad.

    Låter ju smaskigt värre😉
    Det är nog inte det nyttigaste man kan äta vare sig det varit i Polen eller ej.
    – Arne

  2. Elisabeth said

    Bacon är så gräsligt salt. Dessutom är de flesta baconsorter proppade med dextros.

    Det är då för märkvärdigt vad de måste förstöra maten.😦

  3. arne9 said

    En del företag (som Scan) verkar vara särskilt bra på det. (Att förstöra maten).😦

  4. Piltson said

    Skivad och packad i Polen? Efter vad vi såg på dansk TV för ett par år sedan har danskarna flyttat levande grisar till Polen, för att i lugn och ro kunna pumpa upp dem med hormoner. Ej tillåtet i EU, där Polen nu är med, men myndigheterna där är kanske inte så uppmärksamma. I varje fall slutade vi köpa bacon av märket Tulip. I övrigt, se vårt förslag till rensning av matsortimentet, framlagt i Kap. XLI av Rössnerkommentaren, som kan sökas på http://blogg.passagen.se/fetsmart

  5. Hans said

    Roslagskött http://www.roslagskott.se/ säljer sidfläsk som är riktigt rökt och av god kvalitet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: