Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Ost och skinka

Posted by arne9 på 28 februari, 2007

Jag klagade för ett tag sedan på att skinka (och allting) innehåller så mycket E-gifter. E-tillsatser är väl en mer neutral benämning men ofta är de väl inte hälsosamma precis.
Hittade i går en ost i kylen. Det var en fransk ost gjord på opastöriserad getmjölk. Dessutom innehöll den inga E-tillsatser.
Kollade idag i livsmedelsbutiken (Netto) och det gick ganska lätt att hitta en mjukost som inte innehåller E-tillsatser. Det är ju faktiskt en positiv sak.

Fortsatte sedan att titta på skinka och medvurst av olika slag. En del (oftast de som är tillverkade i Sverige) innehåller massor med E-tillsatser. Lufttorkad skinka från Spanien eller Tyskland var väl bäst men de innehåller två E-tillsatser.

Det finns svårigheter med att äta low-carb. Först smyger man in socker och stärkelse lite överallt. När man väl klarat av att hitta några matvaror som klarar kolhydratgränsen kommer andra svårigheter. Man vill ju inte att maten skall vara low-carb men full av andra gifter.
Bara för att man kör lchf vill man ju inte ha i sig hur mycket tillsatser och kemikalier som helst. Jag tycker nog att vissa saker som till exempel sötningsmedel (och alla tillsatser) är värre än kolhydrater.

Det känns som det är långt kvar innan vi får nyttiga och hälsosamma matvaror i våra livsmedelbutiker.

Annonser

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: