Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Claude på TV och varför alla dessa tillsatser?

Posted by arne9 på 25 februari, 2007

Festligt att se vännen Claude Marcus på TV4:s morgonprogram. Han har ju tidigare sagt att Gi-metoden är bluff.

Nu satt han i TV bredvid Viktor som gått ner 30 kg med GI-metoden. Han höll god min i elakt spel den gode Claude.

Det finns skinka som är skuren att köpa i butikerna. Sotarskinka är enligt reklamen utan tillsatt socker eller sötningmedel. Det låter ju bra, men varför innehåller skinka så mycket E-gifter och varför innehåller den majs?

En skinka (Bohusskinka Rökt) innehåller enligt deklarationen bland annat: salt med konserveringsmedel E250, förtjockningsmedel E407, stabiliseringsmedel E450, E451, E452, antioxidationsmedel E301, E331, smakförstärkare E621, hydrolyserat vegetabiliskt protein (majs), arom, rökarom och kryddextrakt.

Vilken djäkla giftcocktail man får i sig när man vill ha lite skinka. Vart är vi på väg?

5 svar to “Claude på TV och varför alla dessa tillsatser?”

  1. Arne S said

    Det är inte aptitretande med en sådan innehållsförteckning. Rökarom tyder på att den inte ens är rökt utan bara smaksatt för att smaka rökt.

  2. arne9 said

    Vad gör man?
    Låter bli att titta på innehållsförteckningen eller struntar i den?
    Om man struntar i den, vad finns det då kvar att köpa i livsmedelsbutiken?
    Vi konsumenter borde ställa krav på mindre E-gifter och mindre kolhydrater i livsmedlen.

  3. Piltson said

    E-tillsatserna är framför allt till för matbutikens och grossisternas skull. Varorna skall kunna hållas i lager. Konsumenterna kan reagera genom att aldrig köpa en vara som innehåller en enda E-tillsats. Det går utomordentligt, har vi gjort i ungefär ett år nu.
    Medgives: när man köper kallskuret som skärs upp vid disk vet man inte vad det kan innehålla. Men min osthandlerska har en lista under disken, kan precis tala om vad som ev. finns i varje ost hon säljer, över 50 olika. De flesta innehåller inga E-tillsatser alls.

  4. Kattmoster said

    Man blir ofta missmodig när man läser innehållsdeklarationerna på vanliga charkuteriprodukter. Innehåller de inget annat så innehåller de åtminstone dextros.

    Man får leta rätt länge för att hitta hyfsat bra produkter. På ICA Maxi köper vi ibland en korv som heter Guldsalami och som av innehållsförteckningen att döma är godtagbart ren.
    http://matservice.se/produkt.aspx?avd=&vgr=&productid=44451

    Det är definitivt ingen vardagsmat för oss men det händer att vi köper den för att ”spralla till det” någon fredagskväll, tillsammans med en ostkant och lite rödvin. Ibland köper vi lufttorkad skinka. Dyrt men gott.

  5. arne9 said

    Ja, det är ju inte lätt att hitta ”rena” matvaror.
    Guldsalamin ser bra ut. Bara två E-tillsatser.

    Det är ju egentligen fördjäkligt att det är på det här sättet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: