Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Kemikalier, inte socker eller fett, bakom fetmaepidemin.

Posted by arne9 på 17 februari, 2007

Larmen duggar tätt. Idag säger nyheterna att det inte är brist på motion eller för mycket fettätande (sic!) som är boven bakom fettepidemin i världen. Nu är det kemikalier typ flamskyddsmedlen. I SvD refereras nyheten så här.

Det finns trots detta larm massor med människor som har gått ner mycket i vikt och fått bättre hälsa med low-carb. De många kemikalierna omkring oss och den högprocessade maten är såklart en negativ faktor som inte nog kan lyftas fram.

3 svar to “Kemikalier, inte socker eller fett, bakom fetmaepidemin.”

  1. Piltson said

    Kemikaliernas betydelse för ”fetmaepidemin” har Russell Blaylock tjatat om i tio år. Framför allt natriumglutamat i industrimat och konserver samt aspartam i dietdrycker. Ganska övertygande: alla försöksdjur blev groteskt feta av dessa ämnen, och godkänd dos i industrimaten kan påvisas vara för generös. FDI gjorde visst inga egna beräkningar utan godtog tillverkarnas. Återspeglas sedan i WHO:s normer och därmed, självklart, i dem från Livsmedelsverket. Se Blaylocks bok ”Excitotoxins” (Santa Fe, NM, 1997)

  2. Piltson said

    Nej FDA heter dom, Food and Drug Administration.

  3. arne9 said

    Det är trist med alla kemikalier och gifter som översvämmar oss.
    Det är också trist med all processad mat och att det blir allt svårare att få tag på naturlig mat.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: