Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

I tidningen idag

Posted by arne9 på 28 januari, 2007

Idag går debatten om kost och dietister vidare i DN. En dietist skriver att dietisterna visst förespråkar näringsrik och bra mat.
I Expressens bilaga ”hallå” skriver man om Lars-Erik Litsfeldt  och han viktnedgång på 21 kg  på tre år. Jag har ju själv gått ner 18 kg på ett halvår så jag kan matcha hans fantastiska viktnedgång.
Grejen är att man får veta principerna för low-carb och det är ju bra. Man har också med Jörgen Vesti-Nielsen – en läkare som gjort Karlshamnsstudien – och han understryker att det är viktigt att minska på såväl långsamma som snabba kolhydrater.
Så långt är allt kanonbra.
Så kommer ett stort OBS!
På lördagen får man äta en middag där det är fritt fram för kolhydrater som potatis, ris, pasta och bröd.
Vad är det får idé att förstöra det man åstadkommit under veckan med att äta en massa kolhydrater på lördagen?
När man har hittat en bra livsstil vill man väl hålla den även på lördagar.

Ett svar to “I tidningen idag”

  1. Arne S said

    Att fuska på lördagarna låter lite som ViktVäktarnas poängsystem. Jag håller helt med varför fuska med LC en dag i veckan. Det funkar mycket bättre om man håller sig till LC hela tiden.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: