Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Rössner läser insändare!

Posted by arne9 på 26 januari, 2007

Rössner läser insändare!
Jag skrattar nästan ihjäl mig 😀
Rössner läser insändare och kommenterar en insändare i DN från början på januari.
I ”Dagens Medicin” skriver Stephan Rössner om de ”nya” ideerna om kolhydratsnål kost och annat som strider mot den gällande läran om kost och vikt.
 http://www.dagensmedicin.se/debatt/2007/01/23/forbryllande-ron-om-halsa-/index.xml

Han har till och med läst en insändare om detta och kommenterar den: 

”En insändare har tagit del av de nya kostrevolutionära funderingarna och menar att nu bör vi äta julmat året om. Fett är nyttigt och leder till viktnedgång, vilket bevisas av flera inlägg på nätet och bloggsidor. Inom parentes kan man konstatera att julmaten säkert vore utmärkt att leva på året om – lutfisk och mager skinka är proteinrikt och fettfattigt … Insändaren passar på att ge en känga åt oss fantasilösa torrbollar, som utgöres av näringsforskare och dietister. Tanken att det finns en konspiration, som för att bevara dessa forskares heder och goda rykte skulle undertrycka ny relevant vetenskaplig information, är befängd och absurd.”

Tyvärr har Rössner inte den bästa läsförståelsen. I insändaren ifråga i DN hänvisas till vetenskapliga studier inte till blogginlägg.

Har han lika svårt att läsa vetenskapliga studier som insändare så kan man förstå att det tar tid för homom att fatta det här med low-carb. Det har ju ”bara” funnits sedan homo sapiens såg dagens ljus för miljoner år sedan.

Annonser

2 svar to “Rössner läser insändare!”

 1. Piltson said

  Rössners citatmetod är selektiv: han räknar med att de flesta av DM:s läsare inte följer med vad som skrivs på nätet, väljer ut det han kan driva gäck med och förbigår vad som är väsentligt. Den som gör så visar indirekt att han har inget av värde att säga.
  För att rikta DM:s läsare mot sådant som kunde verkligen kunde tarva en saklig reaktion skrev vi ett inlägg som hänvisade till ”Rössnerkommentaren” hos Fetsmart. Men den ville redaktionen inte delge publiken.

  Ja, det är ett fult sätt att argumentera. En person som argumentera så är väl ganska ful i sig själv. Han vet nog att han sitter på ett isflak och hoppas att det inte smälter förrän han gått i pension.
  Dock lämnar han dörren öppen för att ”protein mättar bättre och ingår i varje förnuftig viktminskningsdiet”.
  Jag tycker nog att det ligger i luften att han kan rekommendera en kolhydratsnål diet så snart ”marknaden” är mogen för det.
  Dessuton tycker han som Skaldeman att man gott kan äta julmat hela året om 😉

 2. Piltson said

  I Helgextra hos Fetamsrt har vi dag försökt gå tillrätta med Rössner så gott vi kan. Adress:
  http://blogg.passagen.se/fetsmart/comments/Weblog/r%C3%B6ssnerkommentaren_del_2#comments
  och scrolla ned till sista inlägget.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: