Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

Dog av fetmamedicin

Posted by arne9 på 26 januari, 2007

Fetmaepidemin växer också i Sverige och många är så feta att de söker hjälp hos överviktsläkare. Numera  är budskapet att det finns ingen metod att gå ner i vikt utom att operera magsäcken så att man bara kan äta en deciliter åt gången.

Men problemet orsakas av kosten. Vi äter fel kost och bli överviktiga, får kanske diabetes typ2 (åldersdiabetes) eller högt blodtryck eller hjärtinfarkt eller stroke.

Det sjukvården kan erbjuda är medicin och operation. Operation är det som är mest lovande och enligt vissa det enda som hjälper på sikt.

Problemet är fel kost.

Lösningen är rätt kost.

Rätt kost är mat som inte innehåller så mycket socker och stärkelse (kolhydrater) att det orsakar att insulin utsöndras.
Kolhydratsnål kost är ägg, kött, fisk, skaldjur, och ostar och vissa grönsaker.

Det är mat som man kan leva gott på hela livet.

Det finns många som litar på mediciner. Idag i Expressen finns en artikel om att medicin mot bantning orsakat ett dödsfall.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=849168

Det understryker bara att lösningen ligger i kosten. Rätt kost leder till viktminskning och en hälsoförbättring och småningom normalvikt och bättre hälsa. Det finns inga biverkningar med en kolhydratsnål kost. Det är rätt mat för människor.

Annonser

Ett svar to “Dog av fetmamedicin”

  1. Arne S said

    Det är mycket förenklat att enbart säga att övervikt och fetma beror på kost. En del saker går att påverka med kosten dock inte allt.
    Det finns åtskilliga orsaker som medverka till att människor får övervikt eller fetma. Genetiska samband, ätstörningar, psykiska orsaker, jojo-bantning m.m.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: