Low-carb-bloggen

En kost med kontrollerat lågt intag av socker och stärkelse ger dig bättre hälsa och bra vikt.

ÄGGEN IGEN

Posted by arne9 på 22 januari, 2007

hons.jpg

 Michael N har i en kommentar berättat att han fått svar från Jakob Falkerby på KRAV ifråga om huruvida KRAV-hönsen äter fiskmjöl eller ej.

”KRAV har godkänt fiskmjöl som foder till höns eftersom de frigående hönsen gärna börjar äta av varandra (hacka sönder kammar, ögon etc.) om de inte får tillräckligt med proteiner i sin föda.
Alternativet skulle vara att ge hönsen massor av mask, som de ju gärna äter när de går ute. Men för närvarande är den lösningen inte tillgänglig för kommersiell äggproduktion. Vi vill gärna underlätta för hönserierna genom att inte sätta upp regler som i princip är omöjliga att följa. Hönsfåglar i det vilda äter ju inte bara vegitabilisk kost, utan även insekter när de får möjlighet.
Vad beträffar fiskmjöl som sådant är det absolut inget foder att föredra. Det vore bättre om hönsen fick sina proteiner i form av baljväxter. Det fiskmjöl som ges till KRAV-godkända djur måste komma av fiskrens eller fisk som inte är möjlig för humankonsumtion, samt inte vara fiskad i vatten med höga halter av dioxin mfl. miljögifter. Fisk från Östersjön är i de flesta fall inte möjlig för KRAV-godkänt djurfoder av detta skäl.”
För min egen del får jag fortsätta köpa Omega3-ägg. Till utesäsongen ska jag ta kontakt med lokal hönsuppfödare som har utehöns och se om äggen blir goda och bra på sommaren. Får komma ihåg att kolla om de matas med fiskmjöl också. 

Annonser

2 svar to “ÄGGEN IGEN”

 1. Anna said

  Såg i Expressen att Paulun har en dagsmeny.
  Till frukost äter han bland annat ägg förstärkta med Omega3.
  Sedan äter han 400 g frukt också, men det kan ju han göra. 😉

 2. Albinsson said

  Såg också att han tackar sin GI-kost för att han klarade sin stroke.

  Vore det inte ännu bättre att ha en kost som man kan tacka att man aldrig får stroke? 😉

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: